Top
Cacaodoppen

Bij tuinklussen als onkruidbestrijding en bodemverbetering wordt steeds meer gezocht naar natuurlijke oplossingen en producten die verantwoord zijn. Het gebruik van cacaodoppen is een simpele oplossing voor veel problemen in de tuin.


Cacaodoppen bestellen via onze webshop>>


Cacaodoppen is een bodembedekker die je niet alleen kiest vanwege de decoratieve waarde, maar ook uit praktische redenen daar cacaodoppen katten weghouden uit de tuin, en het helpt de border onderhoudsarm te maken.

Cacaodoppen voor bodemverbetering en onkruidbestrijding

Wanneer u veel last heeft van onkruid kunnen cacaodoppen uitkomst bieden. Cacaodoppen helpen uw border/tuin gedurende het voorjaar en de zomer onkruid  in bedwang te houden. Daarnaast voeden caccaodoppen de bodem, want de doppen werken als een soort natuurlijke meststof. Dit bevordert de bloeio en groei van de tuinplanten. Daarnaast hebben cacaodoppen de eigenschap om het vocht te reguleren. Dit uit zich in het minder moeten sproeien in periodes waar natte en droge periodes elkaar afwisselen. Na verloop van tijd vergaan de cacaodoppen. Cacaodoppen kunt u vermengen met de tuinaarde zodat ze fungeren als compost.

Weg met katten en slakken uit uw tuin

Wanneer je last hebt van katten in uw tuin dan zijn cacaodoppen een ideale oplossing. De doppen voelen voor katten niet fijn aan waardoor zij een ander plan zullen gaan trekken. Hetzelfde geldt overigens ook voor slakken. Strooi daarom een laagje cacaodoppen rondom probleem gebieden en u heeft  geen last meer van door slakken die het bad beschadigen.

Cacaodoppen verwerken

Cacaodoppen zijn eenvoudig te verwerken in uw tuin. Het is het beste toe te passen in het voorjaar. Haal eerst het eventuele onkruid weg en strooi vervolgens een laagje van ongeveer 5 centimeter in uw tuin. De cacaodoppen doen dan het hele tuinseizoen het werk voor u, zodat u lekker kunt genieten!


Cacaodoppen geven een natuurlijke look aan uw tuin!
                                       Boomschors.net | Uw cacaodoppen specialist!